Sunday, December 11, 2011

Waldorf Angel

Voor deze engeltjes gebruik je lontwol. Ik gebruikte merino lontwol die bedoeld is om mee te vilten.  Verdeel ze in drie plukken. Een om de armen (1) van te maken, een  pluk waar je de vleugels (2)  mee maakt en een wat flinkere pluk om als lichaam (3) te dienen. (Hebben engelen een lichaam?)
Verder heb je garen nodig om mee af te binden en eventueel een leuk lintje voor de versiering.
Maak in beide uiteinden van het armdeel (1) een knoop. 
Maat een knoop in de pluk voor het lichaam (3). De knoop zit niet helemaal in het midden. Leg eerst de vleugels, dan de armen en vervolgens het lichaam bovenop elkaar. Vouw dan de pluk boven de knoop naar achteren.Bind de pluk die je net naar achter hebt gevouwen vast door van achter naar voor en kruislings over de borst te gaan. Maak een knoopje in de achterkant.

Start on the front, pull back the part of the roving that is above the knot. Bind with yarn by going from the back to front with a cross on the 'chest'.


 Pluk de engel een beetje in model. Eventueel kun je de engel versieren met een mooi lintje, of je gebruikt gewoon een goud- of zilverdraad af te binden.

Make a nice angel shape an maybe add a ribbon if you like. You can also use gold or silver embroidery floss to bind the angel.


1 comment:

  1. Very beautiful! And I like the red 'mandalas' next to the picture of the angel. Gentle and harmonical look.

    ReplyDelete