Wednesday, November 30, 2011

Yarn StarsU hebt nodig
  • twee kartonnen vierkantjes van 5x5cm. Dit karton lijkt op de achterkant van een schrijfblok, maar het is ook te koop bij de papierboer.
  • 8 kopspelden
  • een vierkant stukje stof van 4x4cm
  • dubbelzijdig plakband
  • katoen in zoveel kleuren als u mooi vindt

Plak de kartonnen vierkantjes op elkaar met behulp van het dubbelzijdig plakband. Overdrijf niet, er is niemand die ze met geweld van elkaar zou willen trekken.

Plak daar het stukje stof in het midden, ook weer met dubbelzijdig plakband en duw het uiteinde van het garen er tussen, zoals te zien is op de foto.

Steek de spelden in de punten van de kartonnen ster. Als u dit met kleine kinderen doet, is dit wel even een klusjedat u over moet nemen.

Nu gaat u met de draad van speld 1 via de achterkant naar speld 4 en komt daar weer met de draad naar de voorkant.

Van speld 4 gaat u via de voorkant naar speld 2 en vouwt de draad via de achterkant naar speld 5. Uw handen snappen het eerder dan u zelf. Van 5 over de voorkant naar 3, via de achterkant naar 6. Bij 6 komt u weer via de voorkant naar 4, via de achterkant naar 7 en vervolgens voorlangs naar 5 en achterlangs weer bij 8.

Zo ziet het er aan de voorkant uit als u een keer rond bent geweest.

En zo aan de achterkant.

Nu vouwt u lekker door, totdat het moment komt dat u zin krijgt in een ander kleurtje. Dit hecht u aan met een klein knoopje, aan de achterkant.

U vouwt door tot de hoekjes mooi aansluiten.

Duw de spelden helemaal in het karton en hecht aan de achterkant met een knoopje af. Je kunt er een mooi lintje aanmaken aan de achterkant of gewoon een lusje van hetzelfde garen.

2 comments: